Есенно-зимен леопард: петнистите хищници са отново на мода

През последните няколко сезона се повтаря един и същи сценарий: веднага щом ни се стори, че леопардът изживява последните си дни в модата, ей сега ще изчезне от нея, ще стане отживелица, той се появява отново в множество колекции. Изглежда модата наистина обича този петнист хищник и през сезона есен-зима 2011-2012 почитателките на модата няма да успеят да избегнат неговото присъствие в гардероба си, тъй като много Кутюрие нашепват за него.

След няколко сезона своеобразно "Ходене по мъките" и преминаването си през най-различни варианти на въплъщение, през този есенно-зимен сезон леопардът се възвръща към класическия си образ. Изглежда за всичко е виновна неотминаващата мода на осемдесетте, която сега дава възможност на леопардовата разцветка да се вписва в елегантните облекла като стилна инжекция, преобразяваща гардероба.
Факт е, че леопардовата кожа гравитира към естествеността. И днес както никога тя се стреми да се нареди до мотивите "на капки" или либерти, които са призвани да преобразят комплекта със своето бодро ретро настроение.

Бански костюм със сутиен Miraculous

Ако погледнем някои облекла от дефилетата, става ясно, че леопардът сякаш идва на помощ, за да освежи твърде скучните цветове и кройки. Сигурно това няма да се хареса на мнозина, тъй като стилът, въведен от Хелмут Ланг, изглежда самодостатъчен във вида, в който съществува, без необходимост върху лаконичния комплект да се облича леопардова жилетка. Но модата прокарва своята линия, буквално принуждавайки привържениците на строгата класика да не пренебрегват умението на леопарда да се вписва в точно такива облекла, като променя коренно първоначалното им настроение.

Композициите на Van Noten настояват, че съвременният smart casual никак не може да мине без леопарда, който забележимо го обновява. Трябва да отбележим, че сред оттенъците, най-добре съчетаващи се с тази хищна мода, най-популярен е тъмносиният. В колекцията на Dries Van Noten е използван също цветът хаки като съюзник на леопарда, и той на свой ред, благодарение на петнистото вмешателство, губи част от военното си  настроение и се вписва превъзходно в гардероба на стилната гражданка.
Ако преди леопардът в рамките на модата ни изглеждаше приятел на жените, отдавна преминали 20 години, сега леопардът безсрамно се установява и в гардероба на по-младите момичета, намествайки се върху якетата от изкуствена кожа с тънко коланче, комплектувано с панталон 7/8, обувки с нисък ток и пуловер с кръгло деколте.

Най-важното през есенно-зимния сезон, което преосмисля значимостта на леопарда, е да не злоупотребяваме с тренда и да не стигаме до крайност в модата. Съчетаването на различни детайли с петниста разцветка, например дрехи с леопард ов принт и подобна кожа е недопустимо, защото образът вместо да е стилен, ще премине във вулгарност.