Плетени рокли 2011: топло и съблазнително

Плетената рокля е задължителен атрибут на добре съставения женски гардероб през влажната есен и студената зима, а за някои - дори и през ранната пролет. Плетените рокли 2011 са тържество на обмисления стил и добрия вкус, а заедно с това уют, комфорт, естественост. Те напълно отговарят на изискванията на модата, която отдавна е провъзгласила всичко естествено като своя основна ценност, затова са изпълнени предимно от пухкава или гладка вълнена прежда.

Събитие на сезона станаха плетените рокли 2011, демонстрирани на едно от представянията на бренда Dolce&Gabbana. Тук цветовата гама се оказа доста сдържана. Доминираха черно-белите и сивите тонове, малко освежени с тъмночервено, цвят на кафе, кафяво и синьо. Но главното достойнство на колекцията съвсем не е в цветовете. Роклите на Dolce&Gabbana бяха обилно украсени със северни принтове така, че понякога дори възниква усещането за явно прекаляване. И освен това, на някои от тях има шифонови елементи, например ръкавите или цялата горна част. Тази находка на дизайнерите привлече всеобщото внимание като изключително откритие на подиума, но е малко вероятно тези рокли да имат широко търсене сред почитателки на модата.

Вечно модната рокля-пуловер
Роклята, изплетена като удължен пуловер по тялото, не излиза от мода в течение на няколко сезона подред. И през 2011 година също нямаме повод да я изключваме от сметките. Тези плетени рокли, изпълнени от едноцветна мека прежда и украсени с релефен рисунък, изглеждат необикновено женствено. Носят се с плътни чорапогащи или с тесни дънки-кюнци, подчертавайки линията на талията с ярки и широки колани, толкова актуални през 2011 година. Поне дизайнерите на бренда Chloe препоръчват това.Плетената рокля-пуловер може да има и класическата форма на буренце, леко набрана отдолу с широк ластик. В такъв случай обикновено тя се носи свободно, без колан, но експериментите не са забранени - можете да постигнете доста оригинален образ. Извивката на деколтето може да бъде както отворена, V- образна или кръгла, така и с висока, масивна поло яка или мека шал яка. Christian Dior предлага да се носят обемни плетени рокли-пуловери с груба плетка, с леко паднало рамо: според неговото мнение жената трябва да изглежда сексуално дори през студеното време на годината, а плетената рокля не е само топла дреха, но и средство за съблазняване.

Залагане на елегантността
Плетените рокли 2011 имат и много други привлекателни фасони. На младите момичета и на стройните слаби жени сигурно ще харесат малките плетени рокли, едва прикриващи бедрата и приличащи на туники. Ясно е, че в подобно облекло могат да изглеждат великолепно само притежателките на идеални пропорции и изваяни крака - именно към тях адресираха продукцията си брендове като Quelle. Дължината на плетените рокли до коленете е актуална и по-демократична. А дизайнери като Michael Kors предлагат плетени рокли с макси дължина: всички останали модели трудно могат да си съперничат с тях по елегантност и изисканост.

Дълги рокли има и в плетената колекция 2011, представена от Модна къща Chanel. Но освен на тях френските дизайнери са обърнали внимание и на късите, прилепнали рокли: най-интересна стана интерпретацията на знаменитата малка черна рокля от великата мадмоазел Коко - буклирана рокля в стил casual с къс ръкав.
Що се отнася до разцветките на модните плетени рокли 2011, тук водещите трендове са бежовия, сивия, черния, тъмносиния и кафявия цвят. На мода са хоризонталните ивици, при което цветовите съчетания могат да бъдат най-различни - от класическото черно с бяло до невероятни миксове на виолетово, оранжево, зелено, червено.