Пуловерът - винаги модерен, топъл и актуален

Пуловерът е блуза с деколте. Облича се през главата, няма цип или копчета, формата на деколтето му може да е изпълнена в различни варианти. Той е класическа дреха, която никога не излиза от мода, само малко променя формата си. Той стана популярен в средата на 20 век. Пуловерите обикновено се изработват от вълна или трико, което прави този детайл на гардероба незаменим през студеното време. Неговата кройката може да бъде различна. Кройка, при която дължината на пуловера стига до бедрата, а формата на деколтето винаги е V - образна, се смята за класическа. Съвременният пуловер има голямо разнообразие от форми. Актуални са моделите с дълбоко, V - образно деколте, пуловерите тип "Прегърни ме", или с широко деколте, при което раменете са открити. Има модели с поло яка, те се смятат за най-популярни.
Силуетът на пуловера може да бъде различен - втален и свободен, трапецовиден и прав. Ръкавите също могат да бъдат различни - дълги, къси, разкроени, три четвърти ръкави, прилеп ръкавите са допустими при изработването на съвременния пуловер. Дължината му може да бъде до средата на бедрото.

Така че възможностите на съвременния пуловер на практика са безгранични. С негова помощ можете не само да се защитите от студа, но и да подчертаете достойнствата на фигурата си - красивата талия и зоната на деколтето, ръцете и бедрата си. Освен това, свободната и трапецовидната кройка на пуловера помагат да прикриете някои недостатъци на фигурата. Това го прави един от най-любимите детайли на гардероба на жените, които се готвят да станат мами.Класическият рисунък е на квадрати или ромбове. Този рисунък не е загубил актуалността си и сега, но съвременната мода допуска и варианти на разцветката. Сега са на мода пуловери с ярки наситени нюанси, съчетание от няколко цвята, геометричен, цветен или абстрактен рисунък, а също и широки райета. Съвременният пуловер може да бъде изработен от всякаква тъкан.
Класическият вариант е пуловер от обикновена вълна или вълна ангора. Той може да бъде направен от коприна, вискоза, кадифе, памук, полиакрил. Особено популярни са съчетанията от различни тъкани, например вълна и кожа, вълна и кадифе, вискоза и памук, полиакрил и шифон. Такива комбинирани пуловери създават представа за многослойност, което може да направи силуета на фигурата по-изящен, ако различните съчетания от тъкани са правилно подбрани.

Пуловерите на практика се смятат за универсално облекло, ненапразно те са актуални навсякъде - в офиса, у дома, на разходка, на парти, в клуба. Лаконичните пуловери от прости материали се съчетават с класически панталони, дънки, бричове от туид и вълна и с прави поли до коляното. Моделите от тънка вълна с апликации от леки тъкани или дантели подхождат на по-официални дрехи - копринени, атлазени, кадифени панталони и поли. В такова съчетание пуловер с панталон и пола могат да съставят вечерен комплект. Памучен пуловер в съчетание с анцуг може да стане облекло за спортни занимания или за разходки.
Варианта с дълбоко деколте тип "Прегърни ме" може да облечете заедно с права тънка рокля, това многослойно облекло сега е много модерно, то позволява да носите леки рокли дори през зимата и да се чувствате комфортно с тях.
Пуловерът е любим детайл от гардероба на много жени. Има и мъжки варианти, които са намерили свои поклонници по целия свят. Тази проста блуза си извоюва място в гардероба на всяка почитателка на модата, благодарение на нейното удобство и възможността й да се съчетава лесно с дрехите и аксесоарите от различни стилове, а значи, да бъде винаги модерна и актуална.