Рокля пуловер: уютна женственост за студени дни

Роклята пуловер е моден детайл на гардероба, особено актуален през есента и зимата. Тя е удобна, уютна и заедно с това стилна. Можете да я носите свободна и прилепнала, да й придадете образ на женствена рокля или на топъл, сгряващ пуловер. Ако времето е хладно, сега е моментът да експериментирате с този детайл. Тя е доста по-практична, отколкото си мислят някои хора. Можете да ги подберете в много стилове и в отделните случаи те подчертават фигурата дори по-добре от А-образните рокли.

Късите модели изразяват дързост, смелост, сексуалност, но същевременно и класика. Независимо колко дълга е роклята, винаги залагайте на материала, който трябва да не е много бодлив, за да не се чувствате неудобно в нея.
Роклята пуловер много прилича на туника, завършва в средата на бедрата или се спуска малко по-надолу. Този вариант изглежда прекрасно с клин. Ако тя е в ярък цвят или с щампа, носете я с клин в тъмни, сдържани тонове. Това е отличен начин да изглеждате разкошно, без да претоварвате образа с обемност. През студените месеци заменете клина с класически, леко протрити дънки слим. Денимът изглежда традиционно и топли, ако вече е студено.Още една алтернатива на клина и дънките - плътни матови чорапогащи, които също може да носите в студовете. Те ще запазят топлината, а в съчетание с роклята пуловер ще направят образа по-елегантен. Играйте с контрастите - ярките чорапогащи изискват лаконична рокля пуловер, а ако основният модел привлича вниманието, чорапогащите трябва да бъдат незабележими.
Обувките също са много важни. На късата рокля идеално подхождат високи ботуши. Образът ще изглежда доста сдържано - фактически откритите ви крака са покрити.

При носенето на такава рокля винаги се съобразявайте с природните пропорции на вашето тяло. Идеалната форма на фигурата "пясъчен часовник" изисква модел, който подчертава достойнствата ви - избирайте прилепнали варианти, подберете широк колан, който акцентира вниманието върху тънката ви талия. А за пълничките момичета са подходящи по-свободни модели, но не от дебело трико. Дори могат да си купят рокля с принтове.
Стройните момичета могат да обличат къса рокля пуловер без панталон - тя е добър вариант за носене в ежедневието и за вечерни разходки. Най-важното е да подберете правилната кройка и материал, които ще подчертават достойнствата на фигурата ви и ще скриват нейните недостатъци.