Рокля с връзки на шията винаги е актуална класика

Роклята с връзки на шията получи първата си популярност още през петдесетте години: Благодарение на холивудската кинодива Мерилин Монро: след излизането на екрана на легендарния игрален филм "Проклетите седем години" бялата рокля с пищна пола и връзки на шията на практика веднага придоби статуса на култова. Дори и днес те запазват актуалността си - безкрайно елегантни и невероятно съблазнителни, роклите с връзки на шията идеално подхождат за коктейлно парти, тържествено мероприятие и дори сватба. Не е чудно, че съвременните холивудски актриси редовно се появяват с подобни модели на червената пътечка .

Роклята с връзки на шията подхожда и за младите момичета, и за възрастните жени. На практика този модел стои отлично на притежателката на всякакъв тип фигура. Достатъчно е само да подбере правилния стил.

Коктейлна рокля
Роклята с връзки на шията се отличава по характерната си, позната кройка: горната част е скроена така, че да оголва раменете и да подчертава деколтето. Тя се държи на връзките на шията и закопчалките на гърба, оставяйки част от гърба и ръцете открити. Най-популярните тъкани са атлаз, тафта, шифон, органза, тюл.

Макар че се смята, че роклята с връзки изглежда най-добре на притежателки на пищна гръд, в действителност този модел подхожда на притежателките на практически всякакъв тип фигура. Когато избирате рокля, е важно да помните, че специфичната кройка на този модел подчертава лицето, шията, раменете и деколтето. Точно затова немалко значение има правилно подбраният размер на роклята в гърдите.

 
Плажна рокля от Victoria's Secret Дълга рокля на Victoria's Secret

Модели с връзки на шията отлично подхожда за невисоки жени, като ги прави визуално по-високи. Роклята с връзки на шията прави чудеса с притежателките на пищна гръд ,подчертавайки съблазнителността на деколтето и създавайки елегантен образ. За притежателките на неголеми гърди най-добре ще подхожда модел с дълбоко деколте, създаващо илюзия за пищна, съблазнителна гръд.

Тъй като тя акцентира вниманието върху шията и раменете, този модел е оптимален за притежателките на пълни бедра и крака, защото отвлича вниманието от проблемните зони.
За да подчертаете женствеността на формите, най-подходяща е роклята с А-образен силует.

Късата рокля с връзки на шията е оптимална за коктейлни партита, а макси подхожда за създаване на елегантен образ на тържествени мероприятия. Модните експерти препоръчват да избирате дълги рокли с връзки на шията, които правят притежателката си визуално по-стройна и по-висока.

На абитуриентски бал, коктейлно парти, сватба или официално мероприятие, роклята с връзки на шията гарантирано ще осигури на притежателката си всеобщото внимание. Впрочем, такъв модел подхожда не само за тържествени случаи, но и за всекидневно носене особено през лятото, когато можете да оголите гърба и ръцете си без да се страхувате от студа.