Модни тенденции при роклите за сезона пролет/лято 2011 г.

Жените винаги са обичали рокли. Дори и супермоделите искат да са женствени и обличат красиви рокли, които правят фигурата им прекрасна. Но модата се променя и от време на време се появяват нови стилове, а други изчезват, след като изгубим интерес към тях.
Модните тенденции за сезона пролет/лято 2011 г. са разнообразни, а понякога и изненадващи. Разберете с какво трябва да сте облечени този сезон, за да сте модерни и женствени.

• Малка черна рокля. Тя е класическа и елегантна, а поколения жени притежават поне по една такава в гардероба си. От нея винаги има полза. Необходимо е единствено да намерите аксесоари, подходящи за стила и събитието.
• Рокля без презрамки. Те са перфектни за специални и официални събития. Те изглеждат изтънчени и разкриват красотата на женското деколте и шия. Дори и най-обикновеното момиче ще привлече вниманието, ако е облечено с модел без презрамки.
• Рокля с едно рамо. Този тип са актуални вече няколко сезона и все още са популярни както сред дизайнерите, така и сред клиентите. Моделите с едно рамо често се избират за официални събития заради елегантността си, но има и модели, които са подходящи за ежедневието.
• Кожена рокля. Тази тенденция идва от по-студения сезон есен/зима 2009/2010. Кожата е интересна и луксозна, но дрехите, изработени от тази материя очевидно не са особено подходящи за летните горещини.• Модели от лека материя. Те са в пълен контраст с кожените. Те са супер женствени и са подходящи за разходки под горещото слънце. Изглеждат прекрасно и едва ли ще ви стане топло, ако сте с рокля от лека материя.
• Модели от прозрачна материя. Роклите от прозначни материи са за уверени момичета, които се чувстват добре в тялото си и да готови да го покажат. Леките и въздушни материи създават илюзията за приказна красота.
• Срязана рокля. Вариант с прорези е друг вариант за уверени момичета. Подобни дизайни изглеждат секси и необикновено. А вие винаги ще бъдете център на вниманието.
• Рокля + колан. Това е най-горещата модна тенденция на сезона. Коланите са подходящи с всякакви стилове и тоалети, и изглеждат много добре с рокли. Коланите добавят блясък и шик или могат да бъдат закачливи и деликатни. Всичко зависи от това как ги носите. Експериментирайте и открийте вашия стил.
• Дантелена рокля. Като говорим за женственост и сексапил, не можем да пропуснем дантелата, която изразява и двете. Дантелата разкрива много, но и прикрива доста, и именно това я прави толкова атрактивна.
• Рокля на цветя. Преди няколко сезона тази тенденция процъфтяваше. Цветя във всякаква форма бяха използвани навсякъде, от облеклото до бижутата. И както стана ясно, модата се повтаря. Цветята отново са актуални.
• Изчистена рокля. Ако ви е дотегнало от много детайли, тя е за вас. Изчистени дизайни без волани, пайети, панделки и ленти изглеждат красиво, но ако изберете подобни модели, добавете аксесоари, които се забелязват, като например червена шапка, тежки бижута или необикновени обувки.
• Рокля с принтове. Принтовете са по-актуални от всякога. Те са най-често с малки точки, цветя, райета, ягоди и др.
• Рокля с волани. Тази пролет и лято са модерни всякакви волани. Те могат да са дълги и по-рядко разположени или къси и по-гъсти.
• Рокля на пластове. Въпреки горещия и слънчев сезон, дизайнерите ни предлагат да облечем вариант на пластове. Можете да изберете плетени материи или лек шифон.
• Екстравагантна рокля. Някои жени отказват да обличат модели с обичайни дизайни. Те искат да изпъкват и да привличат внимание. Екстравагантните модели са създадени именно за такива дами. Въпреки че много малко дизайнери се занимават с такива рокли, те наистина създават произведения на изкуството.

Както виждате, не е трудно да сте модерни, тъй като можете да избирате измежду различни стилове.