Парфюми: кои парфюми са сексуални?

От детството си сме слушали много за парфюмираните корабни платна на Клеопатра и нейните парфюм ерийни опити, благодарение на които омайвала всички мъже около себе си. И нищо не можем да възразим срещу необоримия факт, че жените са използвали аромата на първо място, за да завъртят главата на своя избраник.
Какво пък, времената се променят. От началото на двадесетия век се продават парфюми за феминистки, с ноти на кожа, тютюн и по-мъжки острия шипър. Независимите жени плашат с аромата си, показват на мъжете дистанцията, която е опасно да скъсяват. Момичетата от всички възрасти щедро се заливат с всеки срещнат аромат, смесват ароматите и ни най-малко не се безпокоят за лигавицата на носа на своя партньор.
Ако сте си поставили задачата да завъртите главата, да разпалвате чувствата и да възбуждате въображението на мъжа, подобни експерименти няма да ви свършат работа. Сложно е да изберете сред огромния асортимент истински сексуален парфюм, но все пак е възможно. Важното е да си го поставите за цел и да се съобразявате с няколко елементарни правила при избора на парфюма.

Умело подбраният аромат наистина може да подлуди мъжа и да направи вълнуваща дори най-обикновената среща. Кои аромати пробуждат природното начало у него? Животинските. Безусловно първенството сред тези аромати принадлежи на мускуса. Мускусът се получава от секрецията на половите жлези на кабарга (малък азиатски елен без рога), на Изток той традиционно се използва като средство за повишаване на потентността. Достатъчно е да прочетете описанието на парфюма преди да го купите, за да разберете дали ароматът му ще привлича или не.
След него идват топлите, наситени миризми - амбра, кимион, пачули, мира и много етерични масла. Почерпете опит от източните красавици - те и досега мажат телата си с масла, за тях и до днес се носят легенди. Търсете най-подходящото оръжие за съблазняване във флаконите на ориенталските, източни парфюми.

Освежаващ спрей за тяло на Victoria's Secret

Обаче има едно "но". Моно ароматите съдържат една много силна нота, например аромат парфюма White Patchouli от Tom Ford зашеметяващ и ярък. Наситеният аромат на пачули завинаги ще се асоциира в съзнанието на мъжа с вашия прекрасен образ. Но също има вероятност на него категорично да не му харесва ароматът на пачули. Моноароматът винаги е риск, който може да ви осигури както безусловна победа, така и съкрушително поражение, съпроводено с най-неласкави отзиви по адрес на вашия парфюм. Ако не сте готови да рискувате, избирайте парфюми със сложни аромати с много съставки.
Но това още не е всичко. Животинските аромати пробуждат у мъжа природната му, дива същност. Ароматът на нещо вкусничко ще ви направи обект на неговите желания също толкова ефективно. Пътят към сърцето и до днес минава през стомаха и ако вашият аромат възбужда апетита му, смятайте го за добър признак. Всичко това е още едно обръщане към мъжката природа.
Силният пол обича сладките жени - неслучайно  парфюмът на White Patchouli от Tom Ford се продаваше най-много през миналата година. Поклонничките на парфюми Guerlain сега миришат на апетитен десерт и това винаги действа. Ароматите на сочни плодове, мед, шоколад и други сладки неща търсете също и във флаконите на Nectarine Blossom&Honey от Jo Malone и парфюма Feerie от Van Cleef&Arpels - хитовете от миналата година.
Ако сладките аромати не са за вас, може да ви харесат подправките. Източните подправки възбуждат апетита не по-малко от миризмата на сладка кифличка, но обикновено са още по-чувствени. Това са ванилия, карамфил, джинджифил и канела. Важното е да не прекалите с дозировката - излишъкът от канела може да развали и най-хубавото кафе.
Извън употреба остават цветните аромати. Тези парфюми идеално подхождат за срещи с приятелки и подобряване на собственото ви настроение, но за романтична среща определено си заслужава да подберете по-силно оръжие.
Остава само още един важен въпрос: как действа парфюмът с феромони. Бързам да ви разочаровам. Първо, нито един учен още не е доказал, че човешкият нос, за разлика от животинския, може да възприема феромоните. Имаме необходимите рецептори, но както изглежда, те не действат вече от доста столетия. Второ, много е вероятно в парфюма, на което е написано заветното "pheromon", да няма никакви феромони. Обикновен парфюм, който без този надпис, би струвал в пъти по-малко. А това с надписа е добър маркетингов ход, гарантиращ голямо търсене, обусловено от вечната женска надежда за помощ от добрата фея.
Уви, не съществува универсален аромат, от който да се подкосяват краката на всеки срещнат. Не търсете еликсира-чудо, не се надявайте на илюзорните феромони. Вие и без това разполагате с огромен арсенал за прелъстяване. Търсете своят аромат, избирайте най-доброто и намерете уникалния парфюм за своя неповторим образ.