Мирисът на жената - скрит език на общуване

Мирисът на тялото е ярък израз на женската индивидуалност. Безусловно едни мъже предпочитат да долавят финия аромат на парфюм, други са привърженици на естествеността. Но едва ли някой ще хареса прекаляването с острия аромат на тоалетна вода или парфюм. Затова трябва да се придържате към някои парфюмерийни истини, за да бъдете винаги благоухаеща и желана от представителите на силния пол. Въпреки мнението на знаменития психолог Фройд, че нищо не влудява мъжа така, както миризмата на чистото женско тяло, все пак ще се опитаме да овладеем изкуството на прелъстяването посредством ароматите.

Препоръки при избора на парфюм

Желателно е да отидете да си купите парфюм през втората половина на деня. Това е свързано с физиологията на организма - обонянието на човека се изостря след обяд.
Най-добре е да изгубите два дни за избор на парфюм, защото, според известния парфюмерист Р. Дов, изборът на аромат прилича на избора на любовник и трябва да прекарате нощта с него, за да разберете дали си подхождате. Затова преди да пръснете няколко капки парфюм на задната страна на дланта си, се убедете, че не ви пречат странични миризми, а след направената проба прекарайте деня си по набелязания график и сутринта на следващия ден се върнете да го купите.
Вдишвайте аромата на парфюма от известно разстояние и го проследявайте през целия ден, защото той се разкрива на три етапа: през първите няколко минути ще се усещат горните му ноти, след това ще последва основният аромат (с време на трайност средно 4-5 часа), като завършек остава лек шлейф от приятна миризма. Няма смисъл да се увличате от голямо количество парфюмерийни екземпляри, защото има вероятност да направите неприятна смес от миризми и пълна загуба на индивидуалната ароматна линия.

Освежаващ спрей за тяло на Victoria's Secret

Категории на ароматите и тяхното времево съчетаване

При избора на аромата на парфюма трябва напълно да се доверите на своя вкус, но ако все пак възникнат някакви съмнения, можете да се обърнете за помощ към класическите стандарти.
Ако се отъждествявате с нежна, женствена натура, според общото мнение на световните парфюмеристи, подходящ вариант за вас е цветният или плодовият аромат.
Дървесните композиции най-добре подхождат на прагматичните особи със стабилни фундаментални възгледи за живота.
Независимите покорителки на мъжки сърца обикновено предпочитат източните аромати на подправки, канела, ванилия. Смята се, че те оказват възбуждащ ефект на противоположния пол.
Ароматът на природната свежест е еталон за деловите жени, които ясно си представят своя път в кариерата и ръководят в живота като цяло.
Парфюмерийният етикет не допуска да употребявате един и същи парфюм през целия ден. Те се делят на дневни и вечерни парфюми. Към първата категория се отнасят ненатрапчивите, меки аромати, които не могат да попречат на работния процес с остротата на миризмата си; вторите се отличават със своята смелост и ярка наситеност. Но какъвто и парфюм да изберете, той не трябва да е твърде много, а концентрацията му напълно да съответства на фразата на великолепната Коко Шанел, че "парфюмът известява за появяването на жената и продължава да напомня за нея, когато тя си отиде". Точно лек, ароматен воал трябва да обгръща тялото ви, а не остра миризма, от която ни се иска да проветрим помещението.

Парфюмите могат също да се делят по сезонно приложение. През топлите летни дни се препоръчва използването на "студени" аромати, през студените зимни делници са подходящи "топлите" миризми.

Нанасяне на парфюмите

Всяка жена знае, че най-предпочитаните места за нанасяне на парфюма са пулсиращите точки на тялото: шията, китката, свивките на ръцете. Но според парфюмерийния етикет не се препоръчва да пръскате парфюм върху тях, а още повече на косата си, когато сте поканени на официална вечеря. Допуска се лек аромат, излъчван от коктейлната или вечерната рокля.

И тук няма да минем без тънкости. Помнете, че трикотажните, вълнените, плюшените и кожените тъкани дълго запазват спомена за благоуханния аромат. Затова пък найлонът и коприната няма да оценят възложената им мисия на носители на парфюма.
Пазете се от алергични реакции, когато пръскате парфюм върху кожата на тялото си, а за да избегнете петната по дрехите, напръсквайте само вътрешните им шевове или специалните допълнения от плат.
Във всеки случай изборът на аромата си остава ваш, а при използването му може да помогне същата тази стилна К. Шанел със своите съвети за нанасяне на парфюма: "на местата, където бихте искали да ви целуват".