Модни тенденции. Летните сандали: футуризъм и елегантност

Сандалите са винаги на мода, но модата е променлива. През последните години се наблюдава явно влечение към футуристичната тема, която не можеше да не намери отражение в сандалите, защото в летните обувки ние си позволяваме много повече свобода и смелост, отколкото в обувките за другите сезони. Обувките са прекрасен аксесоар, затова би било недопустимо да се откажете от доста оригиналните, засукани, стилни отворени обувчици, които ще украсят всяко облекло, ще направят стилен тоалет дори от обикновения комплект. Но важното е да не се впускате в крайности, да не оголвате крака си там, където не трябва да го правите, да не се увличате от декорации, където се изисква аскетичност, и да не се изкачвате на огромна височина на платформи и токчета, когато ситуацията изисква да сте максимално приземени. Чудесно е, че съвременните сандали позволяват да въплътите всичко това в живота. сандалите сандалите сандалите

Сандалите с токчета са класика, непознаваща понятия като време или подходящ случай. Макар че и тук няма да се разминете без някои ограничения.
През горещото лято искате да откриете максимално стъпалото си, защото това е удобно чисто физически: кракът не се изпотява, между другото може да демонстрирате модния си педикюр, който игриво се закача с тънките връзчици и каишки на сандалите. Но има и опасност това да бъде неуместно, например в офиса, чийто суров дрес код невинаги благоволи към неприкритата демонстративна сексуалност - първо, в изгледа на прекалено оголеното в сандали краче, второ, с добавянето на пипер във вид на токче. И после трябва да си признаете, че да тичате по няколко часа на ден с такива обувки е не само проблематично, но понякога невъзможно и опасно за здравето.

 
Сандали с платформа на Pelle Moda Xara Сандали Jolisa на Guess by Marciano

Такива обувки в най-яркото им въплъщение (токче, тънки каишки, практически оголено стъпало) трябва да носите не всеки ден, а само понякога, при излизане, когато жегата не ви оставя друг избор или случаят позволява да демонстрирате себе си във целия си блясък. На работа отдавайте предпочитание на по-затворени едноцветни модели сандали от благородни материали: черна или шоколадова кожа, велур, ако са от текстил, той не трябва да изглежда евтин.

Що се отнася до токчето на сандала, днес то може да е с всякаква форма - от тънкото токче до невъобразима конфигурация с прорези, заоблено, триъгълно, много масивно. По-добре е да оставите излишно креативните модели на токчето за носене извън офиса. Голямото, устойчиво токче е прекрасна алтернатива за по-пълните момичета, когато данните им не позволяват да дефилират свободно на изящни тънки токчета.
Ако към токчетата се прибави и платформа, обувките дават възможност да се чувствате по-сигурни. Сандалите на платформа са прекрасен вариант, защото тук удобството и практичността съжителстват със сексапилността, платформата може да се комбинира както с масивен ток, така и с тънко токче. Съответно и слабичките, и дебеланките ще се чувстват превъзходно, защото ще имат устойчива походка и ще коригират фигурата си, удължавайки силуета.
Все още се носят дървени и коркови платформи, а също и облечени с кожа и декоративен текстил. Единственото табу е твърде масивната платформа за крехък крак, в съчетание с къса пола или шорти тя ще заприлича на огромна ютия, която момичето едва придвижва. Платформата прибавя обем на обувките, който трябва да бъде грамотно балансиран. Избирайки дизайн на сандалите, помнете за този баланс и колкото е по-висока платформата и по-дебел е токът, толкова повече материал трябва да обвива крака - грамадното долнище се съчетава зле с горнище от тънки каишчици. За разходки из града през лятото можете да изберете сандали на платформа с ярки ленти. На онези, на които им трябват по-строги сандали, можем да препоръчаме моделна устойчив ток, средно висока платформа и с широка кожена каишка.
Сандалите с подметка танк са компромис между комфорта на тежката платформа и изяществото на обувките с токчета. Подметката танк е много различна - права, стеснена и дори с прорез, което днес е много модерно.
Модата на сандалите през 2011 отдава уважение на римския стил с многобройните му тънки и средни каишки, преплитания по стъпалото, по глезена и дори докосващи прасеца. Единствената забрана е, че само стройното краче позволява да бъде оплетено в такива мрежи. Ако краката ви са много слаби, но искате да ги оголите, като създадете свободно пространство между обувките и, например, мини пола или шорти, трябва да изберете сандали с ленти, които ще попълнят недостигащия обем и ще уравновесят фигурата.